Investtechs forskning

Investtechs systemer bygger på forskning tilbage til 1994. Flere af vores projekter er støttet af Norges forskningsråd. Vores forskning bygger blandt andet på principper fra matematisk mønstergenkendelse, statistisk optimering og adfærdsbaseret finans. Selskabets vigtigste målsætning er at identificere forhold, der kan give investorer robust merafkastning over tid.

Chefindikatoren er Trend

Investtechs forskning viser, at aktier, der ligger i stigende trender, giver en god indikation på, at de også fremover skal stige. Ikke blot skal de stige, men de skal stige mere end referenceindekset.

Forskningsrapport: Aktier, som ligger i stigende trend, har givet merafkast i NordenRektangelformationer giver gode signaler

Købssignaler fra rektangelformationer anses som robuste og pålidelige, med en hitrate på næsten 70%.

Købssignaler fra rektangelformationer - Norden 1996-2018: Artikel   |   ForskningsrapportStøtte og modstand

Vi har set hvilke kursbevægelser, der er fulgt efter købs- og salgssignaler fra støtte- og modstandsniveauer i Investtechs kursdiagrammer for den norske, svenske, danske og finske børs over en periode på 23 år - fra 1996 til 2018. På nogle områder svarer fundene til vores teori, mens andre fund indikerer, at teorien er fattig eller til og med forkert.

Læs hele forskningsrapporten herInsiderhandler som indikator for den videre kursudvikling i aktien

Analyse af insiderhandler er Investtechs alternativ til fundamental analyse. Investtechs forskning visar at aktier med insiderkøb har i gennemsnit klaret sig bedre end referenceindekset i perioden efter insiderkøbet.

Læs hele forskningsrapporten herNyt syn på RSI

Investtechs forskning indikerer, at overkøbt RSI er et statistisk stærkt købssignal, stikmodsat hvordan mange investorer benytter indikatoren.

Læs hele forskningsrapporten herVolumen er undervurderet som teknisk indikator

Mange investorer lægger meget lidt vægt på volumen, når de laver tekniske analyser, og ser mest efter mønstre i kursbilledet. Investtechs forskning viser, at volumenbalance, Investtechs indikator for samvariation mellem kurs og volumen, historisk set har været en god indikator for fremtidig kursbevægelse. Læs mere og se vores video her!

Læs vores forskningsrapport om, hvordan volumenbalance kan prædikere kursbevægelser på de nordiske markeder.Sådan går Københavnsbørsen

Københavnsbørsen har de siste 10 år vist klare sæsonmæssige svingninger med opgang fra november til maj.

Årstidsvariationer på Københavnsbørsen og i NordenGode statistiske resultater med Dagens case

Dagens købskandidat giver positiv absolutafkastning og merafkastning.

Læs rapporten her: Dagens købskandidat 2003-2012Omvendt-hoved-og-skulder-formationer

Nye forskningsresultater fra Investtech viser, at et årligt merafkast efter købssignaler fra omvendt-hoved-og-skulder-formationer på mellemlangt sigt var 13,7 procentpoint i perioden 1996-2018.

Merafkast efter købssignaler fra omvendt-hoved-og-skulder-formationerTrendbibelen

Investtech har studeret 139.765 signaler, fordelt på 84.654 købssignaler og 55.111 salgssignaler, fra trender i aktiekurser på de nordiske børser i perioden 1996 til 2018. Resultaterne bekræfter langt hen ad vejen teori inden for teknisk aktieanalyse: Aktier med stigende trender fortsætter med at stige! I Trendbibelen får du info omkring alt, du har brug for at vide for at kunne foretage statistisk set gode investeringer på børsen.

Trendbibelen - Alt du behøver at vide for at investere baseret på trenderModelporteføljer - Gode resultater over 15 år

Investtechs modelporteføljer har givet gode resultater over mange år. Porteføljerne er ment som inspirationskilde til vores kunder, men kan man også følge dem med reelle penge?

Investtechs modelporteføljer - resultatanalyse (forskningsrapport)
Sådan bruges Investtechs modelporteføljer (artikel)
Til rapportarkiv

"Vores matematikere og statistikere har i over 20 år udviklet computersystemer, der analyserer psykologien i markedet. Investtechs analyser er uafhængige af mæglerhuse, banker og virksomhederne selv og er et vigtigt komplement til, eller en erstatning for, fundamentale analyser."

Geir Linløkken
Forsknings- og analysechef

Hvad er teknisk analyse?

 • Analyse af psykologien i markedet
 • Timingværktøj, som angiver, når en aktie bør købes
 • Stock picking-værktøj, som angiver, hvilke aktier der bør købes
 • Identifikation af trender samt købs- og salgssignaler

 • Teknisk analyse er et studie af historisk kursudvikling med det formål at forudsige fremtidig kursudvikling.
 • Faget bygger på principper om, at investorer styres af grådighed og frygt, samt at investorerne som en masse laver de samme fejl igen og igen.
 • Ved at studere kursgrafer kan vi læse os til den psykologiske tilstand hos investorerne, og hvordan den sandsynligvis vil udvikle sig fremover.
 • Teknisk analyse bruges dermed ofte som et timingværktøj for køb og salg af aktier.
 • Mange bruger også teknisk analyse som et screeningværktøj for at finde aktuelle købscases.
 • Derudover bruges teknisk analyse som et overvågningsværktøj, der angiver når sentimentet i en aktie ændrer sig, gerne gennem identifikation af konkrete købs- og salgssignaler.
 • Ved brug af computere til at lave analyserne bliver resultaterne fuldstændigt objektive til forskel fra analyser fra de fleste mæglerhuse og i media, som er subjektivt skrevet af mennesker.
 • Investtech har værktøjerne, der gør det let for dig at komme i gang med teknisk analyse.

Udvalgte forskningsartikler- og rapporter


Til rapportarkivet
 


Investeringsanbefalinge(r)n(e) er udarbejdet af Investtech.com AS ("Investtech"). Investtech garanterer ikke for fuldstændigheden eller rigtigheden af analysen. Eventuel eksponering i forhold til de råd / signaler, som fremkommer i analyserne, står helt og holdent for investors regning og risiko. Investtech er hverken direkte eller indirekte ansvarlig for tab, der opstår som følge af brug af Investtechs analyser. Oplysninger om eventuelle interessekonflikter vil altid fremgå af investeringsanbefalingen. Yderligere information om Investtechs analyser findes på infosiden.


Investeringsanbefalinge(r)n(e) er udarbejdet af Investtech.com AS ("Investtech"). Investtech garanterer ikke for fuldstændigheden eller rigtigheden af analysen. Eventuel eksponering i forhold til de råd / signaler, som fremkommer i analyserne, står helt og holdent for investors regning og risiko. Investtech er hverken direkte eller indirekte ansvarlig for tab, der opstår som følge af brug af Investtechs analyser. Oplysninger om eventuelle interessekonflikter vil altid fremgå af investeringsanbefalingen. Yderligere information om Investtechs analyser findes på infosiden.

Titlex

OK